OCA Arnhem-Nijmegen, Poliklinische revalidatie

red-divider

OCA-Polikliniek_891

OCA houdt zich bezig met poliklinische revalidatie en werkhervatting & re-integratie.

Poliklinische revalidatie
Richt zich op chronische pijnklachten. Deze klachten zijn vooral complex omdat allerlei factoren hierop van invloed zijn zoals lichamelijke, persoonlijke, sociale en arbeidsgerelateerde factoren. Dergelijke klachten zijn al langere tijd (meer dan drie maanden) aanwezig en eerdere behandelingen leiden niet of nauwelijks tot resultaat. Het revalidatieprogramma heeft vooral ten doel om iemand te leren omgaan met pijn en met de gevolgen van pijn voor de dagelijkse activiteiten. Met de erkenning als IMSZ (Instelling voor medisch specialistische zorg) worden deze programma’s vergoed door de ziektekostenverzekering van de cliënt. Om deel te kunnen nemen aan deze programma’s is een verwijzing via een huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts (met AGB code) nodig.

Werkhervatting en Re-integratie
Richt zich op werknemers met klachten van het bewegingsapparaat, chronische aandoeningen en psychische klachten die op zoek zijn naar een oplossing. Met een persoonlijke aanpak zorgen wij er samen met u voor dat u uw werk snel kan hervatten. Verwijzing kan o.a. via werkgever, bedrijfsarts, verzekeringsarts, huisarts, specialist of arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook kan er via de fysiotherapie een doorverwijzing plaatsvinden naar OCA Werkhervatting & Re-integratie.

Beide programma’s zijn bedoeld voor mensen met:

  • Klachten van het bewegingsapparaat zoals rug-, nek-, schouder-, heup-, knieklachten etc.
  • Chronische klachten zoals reuma, Morbus Bechterew, chronische artritiden, reactieve artritis, klachten door osteoporose etc.
  • Onbegrepen klachten zoals whiplashsyndroom, rsi/cans, fibromyalgie, vermoeidheidssyndromen, chronische rug- en nekklachten etc.

Samengevat
U staat centraal: Wat zijn uw gezondheidsklachten en welke factoren zijn hierop van invloed? Uw doelen en mogelijkheden bepalen het programma. Inzicht krijgen en bewustwording is belangrijk voor herstel. Wij leren u om te gaan met uw klachten waardoor u weer mee doet binnen de maatschappij. Het laten ervaren en kunnen hernemen van eigen verantwoordelijkheid draagt bij aan uw zelfredzaamheid.

Meer informatie: www.oca.nl

Heeft u een vraag voor OCA?

red-dividerAdresgegevens

Logo OCA

Openingstijden

Ma 08:00 tot 17:00
Di 08:00 tot 17:00
Wo 08:00 tot 17:00
Do 08:00 tot 17:00
Vr 08:00 tot 17:00
Za Gesloten
Zo Gesloten