Thermion

red-divider

Thermion biedt een groot aanbod van verschillende diensten met betrekking tot zorg, welzijn en wonen. Voor jong en oud: Thermion is van alle gemakken voorzien. Zo kun je hier terecht voor de huisarts en de jeugdtandarts, maar ook voor het wooninformatiecentrum en alle informatie over de ontwikkelingen in de Waalsprong. Naast de diverse diensten is er de gelegenheid om in de grote ontvangsthal te gaan zitten en kunnen kinderen zich vermaken op het buiten gelegen klimtoestel.

Ambitie

Thermion is er voor iedere bewoner van Lent en omgeving. Samen met de bewoners en onze kennispartners verzorgt Thermion slimme en passende oplossingen voor wonen, welzijn en gezondheid. Nu én in de toekomst!

Historie

Het gebouw van Thermion is een voormalig oude lampenfabriek, iets wat veel historische waarde toevoegt aan het monumentale pand.

In 1957 is Thermion verkocht aan Philips. Tot die tijd werkten ongeveer 170 mensen dagelijks aan de productie van apparaten, radiobuizen en gloeilampen. Na de overname werden er nog voornamelijk lampen geproduceerd. In 1984 is de productie overgeplaatst naar Nijmegen en sloot de fabriek.

Vervolgens is in 2005 het gebouw gekocht door de gemeente Nijmegen. Inmiddels is de oude lampenfabriek getransformeerd tot een industriële plek, waar verschillende dienstverleners met betrekking tot zorg, welzijn en wonen dagelijks de inwoners van Lent verder helpen.