De coöperatie ‘Herstelcirkel in de wijk’ wint de Koploperprijs 2017.
De jaarlijkse prijs van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van Radboudumc gaat naar het meest innovatieve en inspirerende project in de eerste lijn gezondheidszorg.
Herstelcirkel in de wijk is onwikkeld in samenwerking met Zorggroep STIELO (Lent-Oosterhout), Radboudumc, zorgverzekeraar Menzis en zorgpioneer Huub ter Haar

Het juryrapport: ‘Herstelcirkel in de wijk heeft de Koplopersprijs 2017 gewonnen omdat het project innovatief en inspirerend is, omdat de participatie van de burger groot is, omdat het project al loopt, omdat het zich afspeelt in de wijk en functioneert in een discipline overstijgend netwerk.’

De eerste groep deelnemers behaalt hoopgevende resultaten en weet diabetes type2 te keren: bijna iedereen heeft de leefstijl veranderd, heeft meer energie en regie. Het gewicht en de bloedwaarden verbeteren en de helft heeft al medicatie verminderd.

Deelnemer Henk Stok: ‘Ik ben zes kilo afgevallen en ik ben van mijn diabetes af. Mijn cholesterol is weer goed. Ik slik nog maar drie van de twaalf medicijnen die ik een half jaar geleden moest innemen.’
Meer weten over de aanpak en werking van Herstelcirkel in de wijk? Lees en kijk dan https://www.herstelcirkel.nl/

prijsuitreiking

Ontwerp en realisatie door Byron reclamebureau