Slechte conditie? Klachten? Wil je je oude lijf weer terug? Na een bevalling kun je lichamelijk behoorlijk uit balans zijn. Vermoeidheid, rug- en bekkenpijn, zwakke bekkenbodem, nek- schouder- of hoofdpijnklachten, slechte conditie of overgewicht kunnen behoorlijk vervelend zijn. Naar de sportschool, hardlopen, buikspieroefeningen, allemaal een hele stap. Daarvoor organiseert Oefentherapie Cesar de Lint de cursus: fit na de bevalling.

In deze cursus leer je onder begeleiding van een gespecialiseerde oefentherapeut de basisprincipes van goed bewegen na de bevalling. Ook leer je de bekkenbodemspieren en buikspieren weer goed te gebruiken en trainen. De oefeningen zijn gebaseerd op allerlei dagelijkse houdingen en bewegingen. Er wordt geoefend in veel verschillende situaties en je krijgt veel praktische tips die je meteen kan toepassen in het dagelijks leven. Verder leer je hoe je klachten gunstig kan beïnvloedden en hoe je de basisconditie weer terug kan krijgen.

Doel

  • Herstel van de bekkenbodem- en buikspieren bevorderen.
  • Voorkomen van houding- en bewegingsklachten.
  • Behandelen van lichte klachten aan bekken, rug, schouders of nek.
  • Lichamelijk voorbereiden op het hervatten van al je dagelijkse activiteiten, werk en sport.

Voor wie?
De cursus is geschikt voor alle vrouwen na de bevalling en vooral voor vrouwen die:

  • Zich voorbereiden op sportieve activiteiten;
  • Eerder klachten hebben gehad aan bekken, rug, schouders of nek;
  • Last hebben van lichte incontinentie;
  • Lichte pijn of zwaar gevoel hebben in of bij de bekkenbodem
  • Vrouwen met ernstiger klachten worden ingedeeld in een kleinere groep.

Data
23-2-2016
5-4-2016
24-5-2016
5-7-2016
30-8-2016
11-10-2016
22-11-2016

Vergoeding
Bij klachten wordt de cursus vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering waaronder Menzis. Hiervoor is een intake vooraf vereist om de klachten (opnieuw) te beoordelen. Maak hiervoor een afspraak ongeveer 2 weken na de bevalling. Is er sprake van een keizersnede, dan kun je ongeveer 5 weken na de bevalling een afspraak maken voor intake. Ben je niet aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten € 100,- per cursus van 6 lessen.

Verzoek
Heb je belangstelling, meld je dan zo snel mogelijk na de bevalling aan. Dit in verband met de planning van de groepen. Voor meer informatie over data en tijden vul dan dit formulier in.

Ontwerp en realisatie door Byron reclamebureau