Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport bracht op woensdag 8 januari een bezoek aan Thermion. Hij startte zijn bezoek in de huisartspraktijk waar hij geïnformeerd werd over de E-health toepassingen ‘digitale assistente Chantal’, de mijnhuisarts App en het teleorthopedie project. De digitale assistente Chantal is recent uitgetest als handig hulpmiddel op de website om afspraken te maken, uitslagen op te vragen, en medische vragen te stellen.

Thans wordt zij verbeterd en zal over een tijdje terugkeren. De Mijnhuisarts App is voor alle ingeschreven patiënten beschikbaar om hun medisch dossier in te zien, medicatie te herhalen, gegevens te uploaden, en afspraken te maken (zie https://www.transhis.nl/over/over-transhis/mijnhuisarts-app-voor-patienten/ ). Het teleorthopedie project tenslotte helpt de huisartsen om makkelijk digitale hulp in te roepen bij problemen met het bewegingsapparaat van orthopeden, sportartsen, reumatologen en sportartsen.
Het bezoek werd vervolgd met presentaties van een aantal regionale voorbeelden van samenwerking tussen professionals, studenten en wijkbewoners waaronder het Lentse project Vitaal Lent waaruit het programma ‘Samen Gezond Actief’ is voortgekomen.

YouTube

Ontwerp en realisatie door Byron reclamebureau